Quantcast
Viewing all articles
Browse latest Browse all 67

De către: kristin

Buna ziua,
va rog punctul dvs de vedere si cateva sfaturi in ce priveste cazul meu:
Detin o mica firma de transport international si operam in general in spatiul comunitar cu autoutilitare de 3.5 tone, astfel: luam comenzile de pe bursatransport unde suntem membrii din 2007 de la case de expeditii – alaturi de mii de case de expeditii si transportatori, transportam marfa si facturam serviciile cf comenzilor primite.
In data de 03.01.2014 am luat o comanda de transport de la o casa de expeditii din Romania pentru Suedia. Este vorba de 84 colete/500 kg cu “esente alimentare” cf comenzii de transport. Am incarcat aceasta marfa din Bucuresti cu autoutilitara noastra cu destinatia Suedia, marfa fiind insotita de CMR, semnat stampilat de noi ca transportatori, cat si de proprietarul (expeditorul) marfii.
In data de 05.01.2014, la punctul de trecere al frontierei catre Suedia, in localitatea Sassnitz (Germania), la feribot, am fost controlat de organele vamale germane, unde s-a constatat ca “esentele alimentare” erau de fapt tutun umed pentru narghilea, cu diferite arome. Acest tutun, cf legislatiei germane (comunitare) este supus accizelor, fapt pentru care marfa a fost confiscata, iar pe numele meu s-a intocmit un dosar penal pentru trafic si contrabanda cu tutun (!!) si un dosar pentru recuperarea accizelor in valoare de aprox. 12000 euro.
Totodata am fost amendat cu suma de 500 euro reprezentand un fel de garantie de judecata .
Dupa cum este specificat in fiecare contract/comanda de transport primit de la case de expeditii/intermediari, eu ca si transportator nu cunosc si nici nu am voie sa contactez clientul (propietarul marfii – cel care declara natura marfii transportate) . Deasemenea, marfa (coletele) a fost sigilata la ridicare si fara insemne exterioare .
Rezulta ca eu nu aveam cum sa stiu ce contin in realitate coletele, cf CONVENTIEI CMR (art 6., 7 ,8, 11), Codul civil, în art. 1991 alin 1 lit C, alin 2, 3.
In februarie 2014, acelasi proprietar de marfa cauta cu ajutorul unor case de expeditii din Romania sa transporte acelasi fel de marfa (tutun) tot in Suedia, sub denumirea mascata de carbuni pentru narghilea.
La momentul respectiv, am initiat si s-a organizat un flagrant (impreuna cu politia si organele vamale), in urma caruia respectiva persoana a fost prinsa , acuzata, judecata, inchisa…..
Pe baza acestui flagrant si a documentelor puse la dispozitie organelor din Germania, am fost absolvit in dosarul penal.
Anul acesta, mai exact luna noiembrie, primesc instiintare din Germania ca sunt obligat sa platesc acea amenda administrativa de 12000 de eur + penalizari = 13000 eur).

Intrebarea mea este: cum imi pot demonstra in continuare NEVINOVATIA in acest caz,in continuare, astfel incat sa nu fiu nevoit sa platesc aceasta suma (imensa pentru mine)?
Sau in cazul in care voi fi obligat la plata, cum pot sa mi recuperez toti banii cheltuiti si catre cine sa ma indrept (statul german? casa de expeditii ?). Ce sanse am sa mi recuperez toti banii + daune morale, de ce nu ?
Sper ca in cel mai scurt timp cu putinta sa primesc un raspuns de la dvs.
Cu multumiri,
KDF


Viewing all articles
Browse latest Browse all 67

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48